Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

Η Ενέργεια που δεν χάνεται


Η ενσάρκωση (αυτό που ονομάζουμε "ζωή") είναι μια φάση, μια μορφή, της ενέργειας την οποία φέρουμε. Επειδή η ενέργεια πάντοτε διατηρείται -αλλά έχει τη δυνατότητα να μετατρέπεται από τη μια μορφή στην άλλη-, αυτό σημαίνει πως στη διάρκεια αυτής της φάσης της, που ονομάζουμε και βιώνουμε ως "ενσάρκωση" ή "ζωή", ισχύουν οι νόμοι και οι κανόνες που όλοι γνωρίζουμε. Δηλαδή η διαδικασία της σύλληψης, η ανάπτυξη του εμβρύου, ο τοκετός, η ανάπτυξη, η ωρίμανση, η γήρανση και ο θάνατος.

Είναι αδύνατον να "γνωρίζουμε" ή να ερευνήσουμε το πριν και το μετά, δηλαδή τις άλλες φάσεις και μορφές που είχε ή πρόκειται να αποκτήσει η ενέργειά μας (αφού δεν πρόκειται να "χαθεί"). Γι' αυτό και δεν υφίσταται η μνήμη ως διαδικασία για την περίοδο πριν από την γέννηση καθώς επίσης και η οποιαδήποτε "γνώση" ή πρόβλεψη για την μετά θάνατο ενεργειακή φάση μας.

Γιατί θεωρώ δεδομένο πως είμαστε ενέργεια; Μα, είναι απλούστατο. Τα δυο βασικά όργανά μας, ο εγκέφαλος και η καρδιά, λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια, την οποία δεν αποκτήσαμε βάζοντας το χέρι μας σε κάποια πρίζα... Απλώς, κατά τη στιγμή της σύλληψής μας, ενώθηκαν δυο ενέργειες προς τη δημιουργία μιας τρίτης -διαφορετικής από τις δυο μητρικές. Ενώθηκε ένα ωάριο με ένα σπερματοζωάριο και σχηματίσθηκε το έμβρυο. Όπως ακριβώς συμβαίνει με κάθε ενεργειακή ένωση. Για παράδειγμα, όταν ενώνεται ένα άτομο οξυγόνου (που φέρει τη δική του ενέργεια) με δυο άτομα υδρογόνου (που φέρουν τη δική τους ενέργεια), σχηματίζεται, "γεννιέται" ένα μόριο νερού, που φέρει τη δική του, διαφορετική από τα δυο μητρικά στοιχεία, ενέργεια.

Πρόκειται για πράγματα που επαναλαμβάνονται ίδια κι απαράλλαχτα. Ίσως στο μέλλον μεταβληθούν κάπως κάποια από αυτά λόγω των παρεμβάσεων του ανθρώπου μέσω της επιστήμης και των εφαρμογών της. Αλλά η ουσία θα παραμείνει η ίδια. Η ενέργεια διατηρείται και απλώς αλλάζει μορφές.

Όλα τα υπόλοιπα, όσα δηλαδή διέπουν την παρούσα ενεργειακή φάση μας, δηλαδή συγκρότηση κοινωνιών, συστήματα, ιδεολογίες, αισθήματα, νοήσεις και διανοήσεις, πρακτική της ζωής και τόσα άλλα, είναι απλώς ανούσιες λεπτομέρειες.

Ακόμη όμως κι αυτή καθαυτή η διαπίστωση, η γνώση, πως η ενέργεια δεν χάνεται, δεν έχει απολύτως κανέναν αντίκτυπο επάνω μας -σε κανένα επίπεδο. Είναι αδύνατο να μεταφερθούν ιδιότητες από τη μια μορφή ενέργειας στην άλλη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: