Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Μικρόκοσμος και μακρόκοσμοςΟ λόγος περί του υπουργού Εθνικής Άμυνας (το όνομα τού εκάστοτε υπουργού δεν έχει καμιά απολύτως σημασία). Αλιεύθηκε από το Διαδίκτυο στη διάρκεια μιας εκ των πολλών συνειδητών περιηγήσεών μου για την καταγραφή της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Μπορούμε άνετα να διαπιστώσουμε τη σοβαρότητα με την οποία ο σύγχρονος έλληνας αντιμετωπίζει τον μικρόκοσμό του. Τον εξυψώνει σε βάθρο ακαταμάχητο και απρόσιτο όπου είναι αδύνατον να τον πλήξει οτιδήποτε -ούτε καν η τόσο ριψοκίνδυνη και υπεύθυνη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε μια περίοδο για τη χώρα κατά την οποία πολύ σοβαρά και νευραλγικά θέματα και συμφέροντα εθνικής ασφάλειας διακυβεύονται στο Αιγαίο. Μεταφέρεται αυτούσιο, χωρίς διορθώσεις ή προσθήκες στίξης.


Ανάρτηση:

ΧΧΧ: Έτσι όπως ακούω τον Καμμένο, οσοι προγραμματίζετε φέτος διακοπές στο Αιγαίο ξεχάστε το. Μπορεί να κινήσετε για ελληνικό προορισμό και να καταλήξετε σε τουρκικό...

Σχόλια:

ΨΨΨ: Δεν αντέχω να δω το σκουπίδι... Εχθές κατα τα δημοσιεύματα πέθανε ο πατέρας του κ σήμερα δίνει συνέντευξη στο star..!!!
7 hrs

ΧΧΧ: Δεν ξέρω αν ειναι αλήθεια αυτο XXX αλλα αυτοί καταλαβαίνουν μονο αν χαθεί η καρέκλα τους.
7 hrs


Είναι όλο μια αντίφαση. Θέλουνε ΚΑΙ να διασφαλίσει τα εθνικά θέματα (τη στιγμή που οι γείτονες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού πολέμου και ο στόλος τού ΝΑΤΟ καταπλέει στο Αιγαίο) αλλά ΚΑΙ να είναι σπίτι του κλαίγοντας γοερά τον υπερ-υπερήλικα πατέρα του. Από τη μια, η λογικη τού νεοέλληνα, που δεν λέει να βάλει πάνω απ' την οικογενειούλα του ούτε καν τη χώρα -και μάλιστα σε κρίσιμη στιγμή. Ως πότε πια θα πρέπει να αναζητούν οι έλληνες προστάτη και πατέρα; Ως πότε; Από την άλλη, η "γνήσια εθνικοφροσύνη" που ζητά τα πάντα χωρίς να είναι διατεθειμένη να δώσει τίποτα.

Ε, χμ... Καλά νομίζω τα 'λεγε ο Σαββόπουλος στην Μαύρη Θάλασσα πριν από 44 χρόνια: "Όλα τα ζητώ και τίποτα δεν έχω..." Εμ, βέβαια. Αφού "υπερέχεις σε όλα"...

Αυτή η "λογική" με εκμηδενίζει κυριολεκτικά. Δεν καταλαβαίνω τίποτα.

Ούτε δυο γαϊδουριών άχυρα δεν μπορούν να ξεχωρίσουν οι έλληνες.
Διαχρονικά.

Τα άχυρα είναι μέσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: